Z OSTATNIEJ CHWILI 

NASZE FILMY:

Świeże tematy z FORUM!

Przegląd anime w Multikinach
Hej
Dragon Age od twórcy Vexille
Program o mandze
Samurai Champloo w twardym boksie - gdzie we Wrocławiu
Brak książeczek w boksie
figurki--- a prawo
jFILM - serwis o kinematografii japońskiej
Zestawy zrób to sam- sushi
Anime w Polsce
Jezus w liceum
Florensia
"Pluto" Urasawy w Polsce
Wymiana uszkodzonych płyt
Evangelion

Nasi przyjaciele

Vision

Kazimierska

Anime Kompas

JPF

Otaku

Kazimierska

ANIME GATE: Forums

Anime-Gate.pl :: Zobacz temat - Last Exile
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Last Exile
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Anime-Gate.pl Strona Główna -> Anime (Gate)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alfi
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 12:42 am    Temat postu: Last Exile Odpowiedz z cytatem

Cieszy mnie fakt, że to anime ujrzy światło dzienne na naszym rynku, a chyba jeszcze bardziej że będzie dostępne w wydaniu kolekcjonerskim które na pewno zakupię.

Pytanie tylko.. co konkretnie by mogło by na + do wydania kolekcjonerskiego. Ma to być wiadome w styczniu, więc spoksik. Ale czy jesteście może otwarci na propozycję?

Osobiście jestem fanem Rangi Muraty i boks dołączy do ReFuturythm i Spheres ++ także mam nadzieje, że boks będzie się ładnie komponował w całość. W przypadku tej serii jest w czym wybierać, jeżeli chodzi o grafikę.

Ponad to, może wybrać grafiki z różnych Spheres, kilka do głównych postaci, i zrobić taki mini sketchbook? Co prawda były one wydane jako doujinshi Rangi Muraty ale może..

Kolejny pomysł: pluszak kózki, były swego czasu w sprzedaży. Ci co oglądali serie to wiedzą. Coś takiego w połączeniu z bardzo ładnym boksem było by czymś super. W tedy niepotrzebny by był jakiś sketchbook Razz.

Takie dwie luźne propozycję Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Deltar
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 1:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh pamiętam pierwszą scenę Al vs. pluszana koza Very Happy miałem niezłą bekę. A co do dodatków do edycji kolekcjonerskiej, myślę, że soundtrack był by niezłym pomysłem. Inna propozycja to model vanshipa, widziałem gdzieś takie w necie swego czasu.
Powrót do góry
Dave
Moderator

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 5:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co by bardziej pasowało do anime bo go nie widziałem i nie chcę przed zakupem edycji kolekcjonerskiej. W dodatkach najlepsze było by coś takiego czego nie można dostać w sieci (czytaj ściągnąć) bo wtedy większość po prostu to zrobi i kupi zwykłą wersję. Liczę na to, że będzie coś fajnego czym się będzie można pochwalić Cool.
anfan
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 5:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakoś tak wyszło, że jeszcze nigdy tego anime nie oglądałem bo nie miałem na nie chęci.
Powrót do góry
piwhat
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 10:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Następny rok będzie ciężki dla mojego portfela Very Happy .
Po obejżeniu zapowiedzi wydawniczych byłem w ciężkim szoku przez godzinę, jak zobaczyłem tam Last Exile.
Co do wydania kolekcjonerskiego myślę, że Akashi odpowiednio je dopieści, by mogło stać się obiektem zawiści kolegów spoglądających na moją półkę z animkami Twisted Evil .
Anime Gate Moderator
Anime Gate Moderator

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 12:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem nie tyle leży w doborze rzeczy do EK co ich cenie, wiadomo za wszystko musimy zapłacić a to odbija się na cenie końcowej dla was. Więc uwzględniając iż nie chcemy przekroczyć tych 200 z,ł daje to dość małe pole do popisu.
Edycja limitowana sama z siebie ma mieć niewielki nakład więc koszty jej produkcji są także większe, przy małych zamówieniach.
Co do samej zawartości także są tylko dwie opcje, albo jeden dwa porządne gadżety w porządnym opakowaniu (co osobiście preferuje) albo masa innych rzeczy doklejona taśmą do DVD BOX - może to brzmi śmiesznie ale jak ktoś pamięta unikalną edycję Killzone z doczepionym plastikowym nieśmiertelnikiem - to właśnie takich edycji wole uniknąć.

Jako iż to będą nasze pierwsze EK zapewne nie da się ich dopieścić w takim stopniu jakbyśmy chcieli - czyli zapomnijcie o Vanshipie w skali 1:1 Smile czy książce Słodowskiego "Jak zbudować z elementów dostępnych w gospodarstwie domowym Eve 01" Aczkolwiek liczę iż po wydaniu pierwszych EK poznamy stopień waszego zadowolenia bądź jego brak. Co pomoże nam przy kolejnych EK... jak by nie patrzeć, to w sumie robimy je dla was Razz

No ale cóż, do nowego roku coraz bliżej a pracy mamy jeszcze sporo. Oczywiście jeśli macie jakieś pomysły, propozycje piszcie może część z nich uda się zrealizować.

Pozdrawiam,

Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 1:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm, vanship w skali 1:1... z tego co leży u mnie w piwnicy i w garażu to można zmontować nawet Silvane w skali 1:1 Very Happy
Powrót do góry
Paythoss
Moderator

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 2:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coz ... nie pogniewalbym sie jakby dodano OST . Szkoda ze figurek fajnych nie ma , zwlaszcza Tatiany Twisted Evil

"My goal isn't your death, I will just torture you,
make you awaken and then make you my friends!"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
alfi
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 5:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akashi napisał:
Problem nie tyle leży w doborze rzeczy do EK co ich cenie, wiadomo za wszystko musimy zapłacić a to odbija się na cenie końcowej dla was. Więc uwzględniając iż nie chcemy przekroczyć tych 200 z,ł daje to dość małe pole do popisu.
Edycja limitowana sama z siebie ma mieć niewielki nakład więc koszty jej produkcji są także większe, przy małych zamówieniach.

Ale zwróciłbym uwagę na jedną rzecz, edycje limitowaną kupią oddani fani danej serii,i bedzie chcial mieć cos ładnego/specjalnego, czyli jest w stanie za to zapłacić więcej. Dla mnie osobiście czy cena za wydanie kolekcjonerskie będzie 200 zł, czy może 300 zł nie robi większej różnicy. Ale chce mieć ładny boks na całość, fajne dodatki i aby się czuło, że to jest wersja kolekcjonerska. Choć czym większa cena to z kolei może się okazać, że odstraszy.. no nic, zostaje czekać do stycznia Smile

Cytat:
Co do samej zawartości także są tylko dwie opcje, albo jeden dwa porządne gadżety w porządnym opakowaniu (co osobiście preferuje) albo masa innych rzeczy doklejona taśmą do DVD BOX - może to brzmi śmiesznie ale jak ktoś pamięta unikalną edycję Killzone z doczepionym plastikowym nieśmiertelnikiem - to właśnie takich edycji wole uniknąć.

Skłaniałbym się do pierwszej opcji, również Smile

Cytat:
Jako iż to będą nasze pierwsze EK zapewne nie da się ich dopieścić w takim stopniu jakbyśmy chcieli - czyli zapomnijcie o Vanshipie w skali 1:1 Smile czy książce Słodowskiego "Jak zbudować z elementów dostępnych w gospodarstwie domowym Eve 01" Aczkolwiek liczę iż po wydaniu pierwszych EK poznamy stopień waszego zadowolenia bądź jego brak. Co pomoże nam przy kolejnych EK... jak by nie patrzeć, to w sumie robimy je dla was Razz

To zaczynam żałować, że LE jest pierwsze, jak będzie do testowania Razz. No nic, EK Scrapped Princess i TTGL też kupię Smile
Powrót do góry
LordVader
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 6:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do zawartości kolekcjonerskiej edycji to w 100% popieram słowa Akashiego, że lepiej dać 2 rzeczy porządne niż pełno jakiś pierdółek, które do niczego nie są potrzebne. Z chęcią bym przygarnął jakiś fajny box w kolekcjonerskiej, ktoś kiedyś dał nawet linka do francuskiego sklepu internetowego gdzie był piękny rozkładający się box właśnie z Last Exile. Może jakiś artbook w twardej oprawie. Płytki w digipackach z grafikami z anime. Coś co będzie się ładnie prezentowało na półeczce obok innych boxów. Na płytkach ofc jakieś wywiady z twórcami, making of itd.Tak w ogóle to dodajcie najlepiej Cowboya Bebopa gratis, też w jakimś ładnym boxie Laughing
Powrót do góry
Hunt
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 6:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dla mnie osobiście czy cena za wydanie kolekcjonerskie będzie 200 zł, czy może 300 zł nie robi większej różnicy.

No cóż, może dla ciebie nie ale dla mnie stówka w tą czy w tamtą to jednak jest spora różnica i nawet jeśli jestem fanem danego tytułu (zresztą gdybym nie był to bym nie kupował) to nie wiem czy byłbym w stanie dać stówkę więcej tylko dlatego że dostanę w paczce jeszcze figurkę czy coś. Za trzy stówki mogę kupić trzy takie seriale. Ale może jestem w mniejszości Rolling Eyes

Oczywiście to jasne że edycja limitowana/kolekcjonerska (jak zwał tak zwał) musi być droższa bo zawierać będzie coś więcej niż edycja podstawowa jednak uważam że Akashi dobrze kombinuje żeby mimo wszystko nie przeginać z cenami. Lepiej dać mniej dodatków ale dobrych/ciekawych przy cenie w granicach zdrowego rozsądku niż nawalić pierdół z których połowa wyląduje w najgłębszych czeluściach szuflady jednocześnie podnosząc znacząco cenę.

Co do samych dodatków, popieram Dave'a. Lepiej skupić się na rzeczach niedostępnych w necie takich jak figurki, plakaty, artbooki, w drugiej kolejności materiały o produkcji (wywiady, making of itp). Myślę że na speciale czy soundtracki aż takiego popytu nie będzie. Pakiet 4xDVD zawierające wszystkie odcinki serialu + DVD z materiałami dodatkowymi + jeden gadżet niemultimedialny (np. figurka) oraz standardowe pocztówki i książeczki to będzie akurat w sam raz i raczej nie spowoduje przekroczenia ceny dwóch stówek.

O soundtrackach pomyślałbym (ale to w przyszłości) jako osobnym produkcie. Anime Virtual wydaje japońską muzykę, Anime Gate też by mogło ale dla odmiany skupiając się tylko składankach z wydanych serii. Nie wiem na ile jest to realne ale to tylko taki pomysł Wink

PS. Może warto by założyć osobny temat ogólny o edycjach kolekcjonerskich żeby nie zaśmiecać zbytnio tematu o Last Exile?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Inuki
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 6:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też skłaniam się ku pierwszej opcji; wolę mniej bajerów, ale za to żeby były porządne.

Jeżeli o mnie chodzi, to chciałbym żeby w każdej edycji kolekcjonerskiej były:

- płyty z filmem Laughing
- dodatkowa płyta z dodatkami; jakieś dokumenty o produkcji, wywiady, trailery, tapety na pulpit i takie tam różne !@#$% Razz
- dodatkowa płyta CD ze ścieżką dźwiękową (w osobnym pudełku) - do tego punktu jest EDIT na samym dole
- w przypadku seriali piękny digipack z grafikami na wszystkie płyty; w przypadku filmów może być metalbox,
- książeczka z opisem filmu/odcinków serialu (bez zbędnych spoilerów) i bohaterów, jakieś grafiki, wywiady w wersji drukowanej, itp. Bardzo fajnie to wyszło w EK "Wiedźmina" Twisted Evil ; wiem, że tutaj tyle tego nie będzie, ale jakiś wzór do naśladowania jest Wink
- jak budżet pozwoli, to figurka mile widziana
- jedno duże pudło na całość (numerowane), które obowiązkowo musi pięknie wyglądać na półeczce Twisted Evil

Reszta, czyli plakaty, breloczki, pocztówki mogą być, ale nie muszą Very Happy

EDIT: Nie doczytałem wszystkiego; faktycznie można by wydawać soundtracki jako osobny produkt; bardzo fajny pomysł. Niektóre wydawnictwa są kilku-płytowe, więc cięzko byłoby dać całość razem z filmem, ale jako osobny produkt, już chyba łatwiej? Osobiście wolałbym kupić pełny soundtrack osobno, niż dostać wersję okrojoną.
Paliodor
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 9:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wpierw NGE a teraz LE. Widac,ze jednak stac was na wydawanie ciekawszych serii. Tak trzymac i az ciekawe jestem co tam jeszcze macie w swoim ''worku'' z tytulami do wydania.
Moze tak Macross:Do you remember love? Rolling Eyes
Nie, to by bylo za piekne by bylo prawdziwe...
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 9:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hunt napisał:
Cytat:
Dla mnie osobiście czy cena za wydanie kolekcjonerskie będzie 200 zł, czy może 300 zł nie robi większej różnicy.

No cóż, może dla ciebie nie ale dla mnie stówka w tą czy w tamtą to jednak jest spora różnica i nawet jeśli jestem fanem danego tytułu (zresztą gdybym nie był to bym nie kupował) to nie wiem czy byłbym w stanie dać stówkę więcej tylko dlatego że dostanę w paczce jeszcze figurkę czy coś. Za trzy stówki mogę kupić trzy takie seriale. Ale może jestem w mniejszości Rolling Eyes

W sumie prawda. Zawęzi to grono nabywców. Ale jeżeli cena miałaby być 210-240 bo wypadałoby dać cos fajnego i zarobić jeszcze, to czemu nie? to tak +/- 20% Smile.
Powrót do góry
Deltar
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 11:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Szkoda ze figurek fajnych nie ma , zwłaszcza Tatiany Twisted Evil

W skali 1:1 Twisted Evil
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Anime-Gate.pl Strona Główna -> Anime (Gate) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Strona 1 z 8

Skocz do: