Z OSTATNIEJ CHWILI 

NASZE FILMY:

Świeże tematy z FORUM!

Przegląd anime w Multikinach
Hej
Dragon Age od twórcy Vexille
Program o mandze
Samurai Champloo w twardym boksie - gdzie we Wrocławiu
Brak książeczek w boksie
figurki--- a prawo
jFILM - serwis o kinematografii japońskiej
Zestawy zrób to sam- sushi
Anime w Polsce
Jezus w liceum
Florensia
"Pluto" Urasawy w Polsce
Wymiana uszkodzonych płyt
Evangelion

Nasi przyjaciele

Vision

Kazimierska

Anime Kompas

JPF

Otaku

Kazimierska

ANIME GATE: Forums

Anime-Gate.pl :: Zobacz temat - Natalia Lesz - Coś za coś (dla 18 lat i więcej)
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Natalia Lesz - Coś za coś (dla 18 lat i więcej)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Anime-Gate.pl Strona Główna -> Newsy z kraju i ze świata
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 10:50 pm    Temat postu: Natalia Lesz - Coś za coś (dla 18 lat i więcej) Odpowiedz z cytatem

Dziś przerzucałem kanały w telewizorze. Trafiam na jakiś polski animowany teledysk przeznaczony najwyraźniej do dziewczynek w wieku 10-13 lat. W którym na rysunkach stale przewijały się japońskie krzaczki, wizerunek Astro Boya, na koszulce była postać mangowa itd. Prawie całość była komiksowa, a na końcu mamy do czynienia z autentycznym, czarno-białym ecchi. Melodyjny i łatwo wpadający w ucho tekst, nie była nawet dwuznaczny. Mógłby reklamować film "Galerianki".

Przyznaje, że jestem zapóźniony z muzyką, ale prawdę mówiąc to ja się niektórych tekstów wystraszyłem i nie chciałbym aby najmłodsze dziecko w mojej rodzinie coś takiego słyszało. Cieszę się, że manga zatacza coraz szersze kręgi, tyle że jak dla mnie to jest przegięcie.

Natalia Lesz - Coś za coś
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Frozen
Moderator

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 2:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trochę dinozaura żeś odkopał:
Manga w teledysku Natalii Lesz (ACP)

Przyznam, że widziałem w polskiej telewizji dużo bardziej demoralizujące teledyski niż ten. W sumie nie jest on nawet taki zły... (na upartego można się nawet kanji przy nim poduczyć - w 1:16 napis "daigaku" zaopatrzono w furiganę Twisted Evil)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 10:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisałem że nie jestem na czasie z muzyką.
Mamy różne pojęcia co do "dinozaura", dla mnie to muza przynajmniej z lat 90-tych.

Gratuluje gustu, jeśli uważasz, że to jest niezły tekst:
"Daj cukierka, daj lizaka, daj loda, daj,
Ja ci za to zafunduje dzisiaj raj."
"Bardzo proszę jeszcze więcej bierz,
jeśli zechcesz bez umiaru grzesz,
ale daj coś też."

To podpada pod taką definicję:
"Świadczenie usług seksualnych, w zamian za korzyści pieniężne lub materialne nazywa się prostytucja."

Ostatnio zmieniony przez DuchDucha dnia Wto Lut 09, 2010 11:45 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Frozen
Moderator

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 11:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DuchDucha napisał:
Mamy różne pojęcia co do "dinozaura", dla mnie to muza przynajmniej z lat 90-tych.

... a dla mnie to news sprzed pół roku.
Powrót do góry
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 11:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja o nim nie słyszałem, ale jeśli uważasz że nie warto nad tym dyskutować to usuń temat.
Powrót do góry
anfan
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 8:40 pm    Temat postu: Re: Natalia Lesz - Coś za coś (dla 18 lat i więcej) Odpowiedz z cytatem

DuchDucha napisał:
Prawie całość była komiksowa, a na końcu mamy do czynienia z autentycznym, czarno-białym ecchi.

To było dla ciebie ecchi.

Na tamte scenki z komiksu to nawet określenie soft ecchi to zbyt wiele.
Powrót do góry
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 12:21 am    Temat postu: Re: Natalia Lesz - Coś za coś (dla 18 lat i więcej) Odpowiedz z cytatem

anfan napisał:
To było dla ciebie ecchi.
Na tamte scenki z komiksu to nawet określenie soft ecchi to zbyt wiele.

Ecchi to łagodna erotyka (często też komedia i romans), ze sporą ilością podtekstów seksualnych, ujęciami bielizny, nagości, albo zarysów ciała dziewczyn, ale bez scen stosunków seksualnych. Uważam, że te pare sekund spełnia kryteria, więc jeśli masz inne zdanie, to pokaż prawdziwy przykład.
Powrót do góry
anfan
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 12:51 am    Temat postu: Re: Natalia Lesz - Coś za coś (dla 18 lat i więcej) Odpowiedz z cytatem

DuchDucha napisał:

Ecchi to łagodna erotyka (często też komedia i romans), ze sporą ilością podtekstów seksualnych, ujęciami bielizny, nagości, albo zarysów ciała dziewczyn, ale bez scen stosunków seksualnych. Uważam, że te pare sekund spełnia kryteria, więc jeśli masz inne zdanie, to pokaż prawdziwy przykład.

Tylko czy można to zaliczyć do łagodnej erotyki.
Chyba nie ma takiego jasnego podziału co jest ecchi, a co nie, ale wiadomo że musi chyba mieć podtekst seksualny. Chwilami nie wystarczy nawet nagość żeby to było ecchi.

Nie ma oczywiście takiego gatunku jak ecchi, ale Japończycy mówią tak na kogoś/na coś lekko zboczonego.
Powrót do góry
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 11:47 am    Temat postu: Re: Natalia Lesz - Coś za coś (dla 18 lat i więcej) Odpowiedz z cytatem

anfan napisał:
Tylko czy można to zaliczyć do łagodnej erotyki.
Chyba nie ma takiego jasnego podziału co jest ecchi, a co nie, ale wiadomo że musi chyba mieć podtekst seksualny. Chwilami nie wystarczy nawet nagość żeby to było ecchi.

Wiem, że jak się takie rzeczy stale ogląda, to granica się przesuwa, ale czy pieszczenie piersi i lizanie szyi, to nie jest erotyka? Może się starzeje, ale uważam że tak.

PS Jak dawałem ten temat to nawet nie myślałem, że będę musiał tyle razy obejrzeć ten teledysk.
Powrót do góry
Joe
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 12:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieco świeższy temat: reklama telefonu stylizowana na anime.
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obejrzałem sobie ten teledysk. Piosenka taka sobie. Tekst, jeśli potraktujemy dosłownie, może rzeczywiście być odebrany w sposób jaki to ujął DuchDucha. Wiadomo, że dzieci (do których w końcu ta piosenka jest adresowana) raczej nie posługują się metaforami, wiec tekst piosenki odbiorą właśnie w sposób dosłowny.

Kreska w klipie jest badziewna - przypomina raczej stylizowane na mangę Witch czy inne Winx a te czarno białe fragmenty to bez wątpienia ecchi. Jeśli ktoś tego nie zauważa to znaczy, że oślepł od nadmiaru mangowych cyców.

A co do tego, czy news nowy, czy stary - nie każdy siedzi bez przerwy na necie wyszukując nowinki; ja też dowiedziałem się o tym klipie dopiero teraz, więc czepianie się, że ktoś wykopał dinozaura jest bez sensu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 11:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Sogetsu.

Na początku wspomniałem o Klub Winx i W.I.T.C.H., ale usunąłem bo pierwsze jest włoskie, a co do drugiego to komiks włoski, kreskówka amerykańsko-francuska. Swoją drogą oba zawsze kojarzyły mi się z Czarodziejką z Księżyca Very Happy .
Powrót do góry
anfan
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 2:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kreska nie jest zła, ale ciężko to nazwać ecchi.

No może takie bardzo soft.
Powrót do góry
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 9:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ja wspominałem coś o tym żebyś podał przykład prawdziwego ecchi jeśli się nie zgadzasz?
Powrót do góry
Brilchan
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 2:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja raz załapałem ten teledysk bodajże na Vivie i ostro się uśmiałem Laughing ucieszyło mnie że polska piosenkarka mainstreamowa (choć dość kiepska)
Zainspirowała się japońską kulturą chociaż rzeczywiście widać że zrobiła się na typową lolitkę Rolling Eyes

Co do samego tekstu piosenki niestety mamy efekty rewolucji seksualnej co mi się nie podoba (bo IMHO jak niektóre rzeczy były zakazane to potem lepiej smakowały Wink )

Niestety "postępu" raczej nie powstrzymamy więc jeżeli człowiek nie chcę żeby jego dziecko skończyło jako "Galerianka" albo "Galerianek"* to trzeba z dzieciakiem rozmawiać i okazywać mu zainteresowanie a nie wpychać pieniądze i zostawiać samopas

Ja rozumiem że ciężko zapracować nawet na podstawowe utrzymanie ale jak już decydujesz się na dziecko to należałoby je wychować

Sumując - teledysk nie jest zły ale nie zakochałem się w nim fajnie byłoby jakby z tego zrobił się trend

*nie pamiętam jak się nazwa męski odpowiednik choć podobno i o tym jest film
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Anime-Gate.pl Strona Główna -> Newsy z kraju i ze świata Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: