| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Dyrektor Animaniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
brat Animaniak

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 9:09 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | Oryginalnie japoński niedźwiedź był tylko maskotką, to Amerykanie zrobli z niego "pedo". Wyborcza ani Newsweek tego nie wspomina.
|
Dokładniej Kanadyjczycy( Vancuver leży w Kanadzie, jeśli ktoś nie wie).No chyba, że logo na igrzyska dla kanadyjczyków zaprojektowali amerykanie...
| Cytat: | | Dziwne, że gościu który zaprojektował logo niezauważył podobieństwa. |
Poszedł po najmniejszej linni oporu, czyli na łatwizne .
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dyrektor Animaniak

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 9:54 pm Temat postu: |
|
|
@ Brat
| Cytat: | Dokładniej Kanadyjczycy( Vancuver leży w Kanadzie, jeśli ktoś nie wie).No chyba, że logo na igrzyska dla kanadyjczyków zaprojektowali amerykanie...
|
Amerykanie = 4chan
Mógłbyś pisać jaśniej?
 _________________ 今日はパーテイー僕のアパートで皆来て オシリを見せて |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anfan Animaniak

|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 2:53 am Temat postu: |
|
|
| To jest w ogóle żałosne bo ten miś nie kojarzy się z żadnym pedo, a że ktoś tak sobie wymyśli to nie ma znaczenia dla żadnego normalnego człowieka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Frozen Moderator

|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 4:46 pm Temat postu: |
|
|
| anfan napisał: | | To jest w ogóle żałosne bo ten miś nie kojarzy się z żadnym pedo, a że ktoś tak sobie wymyśli to nie ma znaczenia dla żadnego normalnego człowieka. |
A dlaczego ma się kojarzyć? Pedobear to rozpoznawalny w całym internecie symbol pedofilii, a nie dokładne odzwierciedlenie pedofila.
A czy te pięć kolorowych kółek kojarzy Ci się z Olimpiadą? Ja mogę stwierdzić, że to jest żałosne, bo te kółka nie kojarzą się z żadnymi igrzyskami*, a że ktoś tak sobie wymyśli, to nie ma to znaczenia dla żadnego normalnego człowieka.
*Jak znam życie, to zaraz zjawi się tu jakiś "geniusz", aby "oświecić" mnie, iż te kółka reprezentują kontynenty... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dyrektor Animaniak

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 2:01 am Temat postu: |
|
|
Czasami mi się wydaje, że ludzie tu mają attention span wewiórki na koce...  _________________ 今日はパーテイー僕のアパートで皆来て オシリを見せて |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anfan Animaniak

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 3:49 pm Temat postu: |
|
|
| Frozen napisał: |
A dlaczego ma się kojarzyć? Pedobear to rozpoznawalny w całym internecie symbol pedofilii, a nie dokładne odzwierciedlenie pedofila.
|
No właśnie o to chodzi, że dla mnie to żaden symbol. Jakiś wariat wymyślił sobie misia i inni zaczęli też tak uważać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dred Animaniak

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 4:27 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | No właśnie o to chodzi, że dla mnie to żaden symbol. Jakiś wariat wymyślił sobie misia i inni zaczęli też tak uważać. |
A jakiś inny wariat wziął znaną od wieków swastykę i od tego momentu kojarzy się ludziom z terrorem i okrucieństwem.
To samo jest z Pedobearem (choć mniejszy kaliber). Jeżeli dla większości społeczeństwa internautów jest symbolem pogardy wobec pedofili i innych fanów loli, to niestety musimy się do tego ustosunkować. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anfan Animaniak

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 4:49 pm Temat postu: |
|
|
| dred napisał: | | innych fanów loli, to niestety musimy się do tego ustosunkować. |
Ale loli (lolitek) w sensie prawdziwych dziewczynek bo te rysowane są w pełni legalne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dyrektor Animaniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DuchDucha Animaniak

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 12:58 pm Temat postu: |
|
|
| anfan napisał: | | dred napisał: | | innych fanów loli, to niestety musimy się do tego ustosunkować. |
Ale loli (lolitek) w sensie prawdziwych dziewczynek bo te rysowane są w pełni legalne. |
No niestety, unia jakiś czas temu chciała wprowadzić kategorię pedofilii wirtualnej, czyli grafika komputerowa, hentaice itd byłyby nielegalne. Chyba wtedy to nie przeszło, ale oni się tak łatwo nie poddają. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anfan Animaniak

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 1:15 pm Temat postu: |
|
|
| Jest jedna rzecz, która uniemożliwia zakazanie animowanych loli. Chodzi o to, że w większości przypadków (poza najbardziej oczywistymi) nie można ustalić wieku takich postaci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zergadis0 Animaniak

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 11:25 pm Temat postu: |
|
|
@__@... Cały internet ma z sytuacji niezły ubaw, a tutaj wchodzę na forum i takie poważne rozmowy . Zrobiło się meme, więc nieważne czy sam obrazek się kojarzy czy nie, ważne że połowa internetu go tak kojarzy .
Ps. A co do zakazu loli - w Polsce niby już jest... ale i tak wszyscy go olewają , sam dopiero co zamówiłem se Dengeki Hime z Japonii (loli tam też wcale nie tak mało jest) i doszło bezproblemowo, poza tym gdyby zaczęli egzekwować przepisy w obecnej formie (loli = niepełnoletnie, poniżej 18 roku życia), to połowa polskich fanów m&a poszłaby siedzieć . _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anfan Animaniak

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 1:12 am Temat postu: |
|
|
| zergadis0 napisał: |
Ps. A co do zakazu loli - w Polsce niby już jest... ale i tak wszyscy go olewają , sam dopiero co zamówiłem se Dengeki Hime z Japonii (loli tam też wcale nie tak mało jest) i doszło bezproblemowo, poza tym gdyby zaczęli egzekwować przepisy w obecnej formie (loli = niepełnoletnie, poniżej 18 roku życia), to połowa polskich fanów m&a poszłaby siedzieć . |
Mówisz o tym.
http://www.dannychoo.com/post/en/1082/Dengeki+Hime.html
Loli to główna bohaterka Kodomo no Jikan.
Zbyt często używa się określenie loli na dziewczyny w anime dlatego uważam to za głupotę.
Może jeszcze ktoś Haruhi nazwie loli. Prawdę mówiąc niektórzy już tak nazywają.
To pojęcie jest w ogóle nie zrozumiałe przez większość osób bo jednak loli powinna mieć pewne cechy i nie tylko wiek lecz również odpowiedni charakter. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DuchDucha Animaniak

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 11:52 am Temat postu: |
|
|
| Ostatnio współpracuje z pewną gazetą. Większość dziennikarzy (w tym tacy jak ja) muszą zajmować się wieloma różnymi tematami i nawet nie mają czasu aby sprawdzić wszystkie fakty, albo takie o których nie ma się zielonego pojęcia (sam pisałem o drogownictwie). To stąd te wpadki jak bronienie złodziei, schizofreników (z papierem), albo pieniaczy, którzy pozywali wszystkich pracowników pewnego urzędu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|