Z OSTATNIEJ CHWILI 

NASZE FILMY:

Świeże tematy z FORUM!

Przegląd anime w Multikinach
Hej
Dragon Age od twórcy Vexille
Program o mandze
Samurai Champloo w twardym boksie - gdzie we Wrocławiu
Brak książeczek w boksie
figurki--- a prawo
jFILM - serwis o kinematografii japońskiej
Zestawy zrób to sam- sushi
Anime w Polsce
Jezus w liceum
Florensia
"Pluto" Urasawy w Polsce
Wymiana uszkodzonych płyt
Evangelion

Nasi przyjaciele

Vision

Kazimierska

Anime Kompas

JPF

Otaku

Kazimierska

ANIME GATE: Forums

Anime-Gate.pl :: Zobacz temat - Edycje specjalne
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Edycje specjalne
Idź do strony 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Następna

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Anime-Gate.pl Strona Główna -> Anime (Gate)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hunt
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na stronie głównej pojawił się już opis zawartości edycji kolekcjonerskiej Razz Dodatki w sumie fajne ale szkoda że nie ma jakiegoś bonusowego DVD z materiałami o serii (wywiady, making of itp). Ciekaw jestem jak wyglądają te szachy Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
KrzychAyanami
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 6:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze, że w końcu się to wyjaśniło.
Ciekawe czy przy okazji będzie coś powiedziane o Evie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Akashi
Anime Gate Moderator
Anime Gate Moderator

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co prawda wizulacji plakatów, książek i szachów jeszcze nie ma, aczkolwiek pełna lista zawartości EK jest już zamieszczona http://anime-gate.pl//modules.php?name=News&file=article&sid=104&mode=&order=0&thold=0

Niestety walczyliśmy z próbą zdobycia OST'a aczkolwiek niestety dość mocno musielibyśmy podnieść cenę całej edycji. (w przypadku kiedy dodalibyśmy tylko OST i anime). Ogólnie rzecz mówiąc to niestety przy negocjacjach tego jak i wcześniejszych tytułów nie został podjęty temat zawartości dodatkowej, a po podpisaniu umowy naprawdę trzeba się na walczyć by wprowadzić dodatkowe zmiany (tak jak to miało miejsce z Evangelionem potrzebne były 4 miesiące by uzyskać zgodę na wydanie wersji 1.11 na wszystkich nośnikach w Polsce).

Wizualizacja poszczególnych dodatków powinna się pojawić koło środy.

[UPDATE] Co do szachów - to są to typowe szachy podróżne 10x13x3 (jeśli dobrze pamiętam) wykonane z drewna kauczukowego. Na wieku wypalony będzie napis Last Exile (w wersji jap. także) oraz sylwetka AL.

pozdrawiam,

Moderator

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

24,99 to oficjalna cena za płytę?
Powrót do góry
Inuki
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 8:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Całkiem fajne to wydanie, ale skoro nie ma OST'a to muszę się zastanowić. Z tych dodatków, to właściwie artbooki mnie tylko interesują. Poczekam jeszcze na wizualizacje poszczególnych dodatków i wtedy zdecyduję czy brać. No i jeszcze jedno pytanie, bo strasznie jestem ciekaw czyje autografy będą na plakacie i czy są one własnoręcznie podpisane (wątpię w to, ale spytać muszę Very Happy )

No i czy płyty będą w jakimś digipacku, metalboxie, czy będą to zwykła wydania pojedyncze?

Jeszcze jedno: pudełka będą numerowane?
Akashi
Anime Gate Moderator
Anime Gate Moderator

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 8:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak 24,99 zł to wydanie zwykłe ale zgodnie z informacjami o zmianach w sposobie wydawania, wszystkie wersje normalne pozbawione są dodatków tj. pocztówki np.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
DuchDucha
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 1:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałbym kupić wydanie limitowane, ale mam za dóżo wydatków.
Liczę, że jednak będzie jakaś reedycja.
Powrót do góry
prub
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 4:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zamawianie preordera kolekcjonerki animca kiedy portfel ledwo daje radę... czas iść na odwyk...
Ale mam nadzieję iż zestaw będzie tego wart(can't wait na prezentacje dodatków).
Akashi
Anime Gate Moderator
Anime Gate Moderator

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 6:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DuchDucha napisał:
Chciałbym kupić wydanie limitowane, ale mam za dóżo wydatków.
Liczę, że jednak będzie jakaś reedycja.

Eh ale wtedy to nie byłaby żadna edycja limitowana Razz
Blizzard zrobił ten sam błąd... kiedyś podstawkę WOW'a kupili naprawdę nie liczni i chwała im ^^ przy pierwszym dodatku zwiększyli nakład także że nadal było czymś posiadanie EK... w drugim dodatku chcieli zarobić... i zrobili tyle EK ze dziś nawet zalegają na polkach sklepów.

Ja jestem wyznania, że jednak EK muszą być czymś niepowtarzalnym, nie można robić ich reedycji tylko by zarobić więcej. Inaczej Ci co kupili wcześniej, ci co stali w kolejkach będą mówić po co ten wysiłek skoro za pół roku będzie reedycja. Z reszta im mniejszy nakład tym większy prestiż posiadania takiego wydania i po latach będzie się można czymś pochwalić ^^ inaczej zrobi się po prostu produkt dla zamożniejszych i straci on sens istnienia jako edycja unikalna... jak mawiała jedna postać z .hack "raruś"

hehe

Ostatnio zmieniony przez Akashi dnia Pon Lut 15, 2010 9:47 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
LordVader
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 8:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swój egzemplarz już zamówiony na merlinie. Mam nadzieję, że artbooki będę solidnie wykonane (coś w stylu tych dodawanych do wiedźmina Very Happy) jak i cała reszta. Jeżeli wszystko będzie cacy, no to cena będzie jak najbardziej przyzwoita za takie wydanie. Teraz tylko czekam na Evangeliona, do niego też będzie jakaś specjalna edycja? No i ten Bluray będzie kusić, ale zobaczy się jak bardzo cena blu różnić się będzie od dvd. Szkoda mi tylko, że nie ma jakiejś specjalnej płytki z making of itd. Zawsze się przyjemnie takie rzeczy ogląda. Jeszcze ciekawi mnie jak będzie się prezentował ten box, czy ładnie się wpasuje do reszty kolekcji, czy przypadkiem nie jest jakiś za duży i będzie trzeba na niego wygospodarować jakieś inne miejsce. Jakoś po obrazku niespecjalnie się prezentuje, ale zobaczymy na żywo.
Powrót do góry
brat
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 8:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja swój również już zamówiłem na stronie empiku Smile Smile .Ciekawi mnie jak to wszystko będzie się prezentować, albo z jakim motywem anime będą prezentować się te szachy Surprised .
Powrót do góry
triknot
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 9:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja na animekompas. I dalej czekam na jakieś ,,porządki" na stronie jak np. wpisanie nowych tytułów do listy wydawanych pozycji czy kalendarz z wpisanymi datami wydań Sad oraz na odpowiedz co z SSC ( najdłużej wydawaną serią Razz)? A i jeszcze odnośnik na głównej do tego tematu nie działa.
Akashi
Anime Gate Moderator
Anime Gate Moderator

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 10:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

@Akashi, czy edycje kolekcjonerskie Last Exile będą recznie numerowane? xD

Hmm wyczuwam tutaj jakiś przeciek lub celową prowokację ^^... już niektórzy ślą legendy o moim pracowaniu z lapem w tramwaju, w sumie dość częsty obrazek (jakby nie patrzeć 40 min jazdy w jedną stronę, więc albo można się w końcu przespać albo wykorzystać czas np. na odpisaniu wam na maile)

Na razie nie są one numerowane, ale kto wie, w sumie jeszcze kilka nieprzespanych nocy i może faktycznie w amoku pójdę do magazynu z jakimś mazakiem i ręcznie naniosę numerki ^^

Anime Gate Moderator
Anime Gate Moderator

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 10:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LordVader napisał:
...

Niestety by zrobić tego typu artbooki cena musiałaby być znacznie większa, niestety Wiesio miał nakład startowy 5000 szt a to daje spore rabaty w drukarni, więc przy zamówieniu 500 szt cena... cóż powiedzmy była porażająca... jakby nie patrzeć po odjęciu wszelakich rabatów itp jakie mają sklepy to "produkcyjnie" różnica między zwykła wersją a EK to są naprawdę grosze, aż sam jestem w szoku, że jakoś udało się tyle rzeczy umieścić.

Zresztą to w sumie takie pierwsze jeszcze testowe wydanie dopiero Evangelion będzie miał, bardziej interesujące dodatki, ale także jego cena będzie wyższa. Jako iż LE miało już określoną cenę wcześniej (niestety niektóre sklepy wymagają tych danych z sporym wyprzedzeniem) nie dało rady zrobić więcej czy coś zmienić tak by Artbooki wyglądały jak w Wiesiu musiałby kosztować około 179 zł przynajmniej albo zwiększyć trzeba było nakład do 2000szt.
Powrót do góry
Inuki
Animaniak
Animaniak

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 10:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akashi zapomniałeś o tym, że pierwsza EK WoW była dostępna tylko w USA; na Allegro ostatnio nówka zafoliowana poszła za 1800zł Shocked Co jak co, ale sam chciałbym mieć tego WOW'a na półce Twisted Evil Ja osobiście jestem za nie wznawianiem edycji kolekcjonerskich, bo to mija się z celem takich wydań. Fakt, że ceny limitowanych filmów, gier czy też komiksów czasem sięgają strasznych cen, ale jak limitowane to limitowane Very Happy No i właśnie dlatego po długim namyśle biorę kolekcjonerkę "Last Exile"; najwyżej "Fringe" kupię sobie za jakieś dwa miesiące, nie pali się i wiem, że w sprzedaży będzie, a z tym wydaniem LE pewności nie mam. No i w przyszłości fajnie by było gdyby jednak pudełka były numerowane (EK "Evangeliona" też); zawsze to jakiś smaczek dla kolekcjonera.

Akaskhi a płyty będą w jakimś digipacku, czy zwykłe pojedyncze wydania sklepowe to będą?

Co do sklepów w których można składać zamówienia, to jest jeszcze dvdmax.pl

http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/66699
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Anime-Gate.pl Strona Główna -> Anime (Gate) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Następna
Strona 1 z 14

Skocz do: